Forums » CentiLeo for Cinema 4D
Pages: 1
Black dots in animation
 
Hi,

it looks like, when I render an animation, that few frames are becoming black dots here and there. I dont know, what cause this.

I will send you two files, and if you look carefully, you will notice the dots, like in an old movie.

Any idea?
 
Administrator  Posts: 453
May 16, 2020 15:44
vblackrender., hi! I know this problem. It appears randomly and in different places. Basically some geometry small part is removed here and there. There is a problem to find solution because the bug changes positions and not always reproduced in the same conditions.
I hope that the problem will dissapear when the geometry engine (compilation + ray intersection) will be improved. Maybe some of geo compression scheme is the reason. But we need time to fix that.
 
Administrator  Posts: 453
May 16, 2020 15:47
I remember it appeared even few years ago http://centileo.com/forum/messages/forum19/message569/111-centileo-for-cinema-4d-0483-available-mult...
In my constant tests I randomly see the problem probably once per 2 weeks in different situations. After re-run it dissapears :(
 
Quote
It appears randomly and in different places.
Quote
There is a problem to find solution because the bug changes positions and not always reproduced in the same conditions.

Exactly! Very randomly.

Quote
Maybe some of geo compression scheme is the reason. But we need time to fix that.

At the moment it is not a huge problem. I can delete the frame where is a dot, or edit it in photoshop quickly. I hope your Idea will work.

Quote
I remember it appeared even few years ago http://centileo.com/forum/messages/forum19/message569/111-centileo-for-cinema-4d-0483-available-mult...
In my constant tests I randomly see the problem probably once per 2 weeks in different situations. After re-run it dissapears

Yeah, im sure this can make you crazy.
Pages: 1
Users browsing this topic